EV House / HMP Architects

first_imgCopyAbout this officeHMP ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesYakartaJakartaIndonesiaPublished on December 17, 2018Cite: “EV House / HMP Architects” 16 Dec 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?EV住宅 / HMP Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2018 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/907656/ev-house-hmp-architects Clipboard Area:  315 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Mario Wibowo+ 40Curated by María Francisca González Share EV House / HMP ArchitectsSave this projectSaveEV House / HMP Architects Photographs:  Mario Wibowo Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/907656/ev-house-hmp-architects Clipboard CopyHouses•Jakarta, Indonesia HMP Architects (Heru Mudito Prasetyo) Photographs Houses EV House / HMP Architects Indonesia Manufacturers: Owens Corning, YKK AP, Gamma Paint, HPL, MASS Ceramic, Verona Tile “COPY” Lead Architects: Projects “COPY” Architects: HMP Architects Area Area of this architecture project Interior Designer:Hmp ArchitectsInterior Designer In Charge:Leonie Natania & RendiCivil Contractor:Puspa Graha UtamaInterior Contractor:Indepth InteriorLighting Vendor:Class InternationalEngineering Consultant:D’ NinosStructure Consultant:Junaedi Masil & AssociatesSoil Investigation And Foundation Engineering:Testana IndoneknikaArchitect In Charge:Wenda AndriyaniCity:JakartaCountry:IndonesiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Mario WibowoRecommended ProductsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. Located in the heart of Indonesia’s capital city, Jakarta, this project is surrounded with an inherently congested environment and a limited space to build on. The land itself is rather unique, which is long and situated on a hook of the road junction. We analysed and studied the shape of the space and accumulated all the data needed from our client. With the many demands and necessities from the client, it has become a challenge to integrate their needs with the limited available space and create a functional design. Save this picture!© Mario WibowoBased on the data that we have studied, we finally came to a conclusion to create a design with an elevated structure. The narrow and long site causes a vertical circulation that follows the shape of the land. However, a tall structure on a tight space may result in an immense and overscale front façade, therefore to overcome this problem, a tip of the top section of the façade was cut at an oblique angle to obtain a better observable viewpoint for human scale.Save this picture!© Mario WibowoAs the front façade of the building is facing the east, we designed the window opening in a random order to allow and keep the amount of natural daylight entering the house to a minimum level and reduce excess heat. For the material of the façade, we decided to use an asphalt material/ bitumen which can reduce the heat from the sunlight, entering the house up to 70%. Another benefit of using bitumen is that it requires less care, thus helping our client for a fuss-free and an easy maintenance to the exterior building.Save this picture!© Mario WibowoThe staircase which acts as a vertical circulation, is utilized to let the fresh air flowing into the house and maximising the daylight from the skylight above the stairs into the room. The staircase is a non-AC area that directly connects to the outdoor.Save this picture!© Mario WibowoBetween the staircase and the living room at the ground floor, there is a huge sliding door that can be opened or closed, depending on the needs of the user. When the AC is turned on, these sliding panels can be closed to keep the room temperature cool and when it is day-to-day basis, the panels can be opened to generate the cross ventilation through the skylight at the staircase.Save this picture!Section 03The light-coloured furniture and the use of white oak throughout the interior are deliberately emphasized so that the house feels less crowded. The dark-coloured floor tile is also preferred to create an ambience that is comfortable and spacious.Save this picture!© Mario WibowoProject gallerySee allShow lessMica-Bar / 3andwich Design / He Wei StudioSelected ProjectsChangchun Culture of Water Ecology Park / W&R GROUPSelected Projects Share Year: last_img read more