Sky Arc Residence / will bruder+PARTNERS

first_img “COPY” Area:  6500 ft² Photographs Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/138661/sky-arc-residence-will-bruderpartners Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/138661/sky-arc-residence-will-bruderpartners Clipboard Sky Arc Residence / will bruder+PARTNERSSave this projectSaveSky Arc Residence / will bruder+PARTNERS Sky Arc Residence / will bruder+PARTNERS CopyHouses•United States Save this picture!© Bill Timmerman+ 15 Sharecenter_img Projects Architects: will bruder+PARTNERS Area Area of this architecture project United States CopyAbout this officewill bruder+PARTNERSOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesUnited StatesPublished on June 11, 2011Cite: “Sky Arc Residence / will bruder+PARTNERS” 11 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardDoorsRaynorThermal Sectional Doors – FlexFamily™SinksBradley Corporation USASinks with WashBar Technology – Verge LVQ SeriesExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingStonesCosentinoNon-slip Treatment – Dekton® Grip +Metal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsValflon® Coating in Edmonton Public LibraryWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMineral / Organic PaintsKEIMMineral Paint in Beethoven HausWall / Ceiling LightsEureka LightingCeiling Recessed Lights – OutlineFurnitureFrapontWood Furniture and EquipmentMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?天空弧形住宅 / will bruder+PARTNERS是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily “COPY” Photographs:  Bill Timmerman Text description provided by the architects. The crescent plan of the house derives its form from topography and landscape, embedded in the hillside and similar to the gentle curvature of the Northern California hills. Structures are placed for maximum preservation of native vegetation, including specimen Coast Live Oak and Madrone trees. Several landmark trees become focal points at entry or in foreground views. The simple volumes, clad in pre-weathered pewter-gray zink, are intended to recede into the texture of the landscape. Save this picture!© Bill TimmermanRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAVertical ‘standing seam’ fins in the cladding create a randomly-spaced shadow pattern like shadows of Pines and Redwoods on the site. Small panels of venetian plaster punctuate rooms with colors of land, sun, and sky, recalling Eames or Nelson design, or the paintings of Richard Diebenkorn. Glass is ‘solex green’, for visual harmony with landscape; operable windows are mahogany for their warmth, and linkage to architectural traditions of the place, including Maybeck, Moore, Esherick, Eichler, and Kahn. In lieu of overhangs, shade is provided by translucent fiberglass awnings—gossamer thin blue filters for the Bay Area sun—luminous for overcast January days. Save this picture!sectionThe house is a choreography of light and shadow, of exterior and interior, and private and public spaces. Descending from the entry above, a framed bay view introduces the visitor to the house and its natural surroundings. The sense of movement—past window seats, through doors, across rooms—carries a sensual freshness and continuity throughout the house. The main sitting room expands through glass and sliding partitions to a cantilevered wood deck and lawn terrace; boundaries dissolve into the landscape through airy perforated metal railings and translucent fiberglass awnings. Save this picture!© Bill TimmermanThe music studio across the garden is inset several feet in the earth, placing window sills at grade. The interiors have reverberant concrete floor, with faceted wall linings of wood, plaster, and fabric to absorb, diffuse, and reflect sound. In concept these lightweight foldings are origami fans within stone boxes, giving form to the experiences of making and hearing music. Save this picture!site planThis is an architecture formed of its site, an abstraction blended with the tone and topography of its natural context, deferring to the sublime wooded garden site. It is conceived as an enfolding nest to embrace the family and their habitation of house and landscape, adapting through stages of living. It will foster a lifestyle colored by the inherent beauty and wonder of the place. Constantly shifting with patterns of light, weather and season, it will be a place of continual engagement of creativity and the senses—a composition of precise proportion and scale, texture and refinement. Save this picture!© Bill TimmermanKatie Jones, Richard Jensen, Dwayne Smyth, Troy Strange, Dominique Price, John PuhrProject gallerySee allShow lessHAIMA Archaeological Museum of Punta Umbria / ETB ArchitectsArticlesAD Round Up: Health Architecture Part VIIArticles Sharelast_img read more