Sky Arc Residence / will bruder+PARTNERS

first_img “COPY” Area:  6500 ft² Photographs Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/138661/sky-arc-residence-will-bruderpartners Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/138661/sky-arc-residence-will-bruderpartners Clipboard Sky Arc Residence / will bruder+PARTNERSSave this projectSaveSky Arc Residence / will bruder+PARTNERS Sky Arc Residence / will bruder+PARTNERS CopyHouses•United States Save this picture!© Bill Timmerman+ 15 Sharecenter_img Projects Architects: will bruder+PARTNERS Area Area of this architecture project United States CopyAbout this officewill bruder+PARTNERSOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesUnited StatesPublished on June 11, 2011Cite: “Sky Arc Residence / will bruder+PARTNERS” 11 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardDoorsRaynorThermal Sectional Doors – FlexFamily™SinksBradley Corporation USASinks with WashBar Technology – Verge LVQ SeriesExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingStonesCosentinoNon-slip Treatment – Dekton® Grip +Metal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsValflon® Coating in Edmonton Public LibraryWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMineral / Organic PaintsKEIMMineral Paint in Beethoven HausWall / Ceiling LightsEureka LightingCeiling Recessed Lights – OutlineFurnitureFrapontWood Furniture and EquipmentMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?天空弧形住宅 / will bruder+PARTNERS是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily “COPY” Photographs:  Bill Timmerman Text description provided by the architects. The crescent plan of the house derives its form from topography and landscape, embedded in the hillside and similar to the gentle curvature of the Northern California hills. Structures are placed for maximum preservation of native vegetation, including specimen Coast Live Oak and Madrone trees. Several landmark trees become focal points at entry or in foreground views. The simple volumes, clad in pre-weathered pewter-gray zink, are intended to recede into the texture of the landscape. Save this picture!© Bill TimmermanRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAVertical ‘standing seam’ fins in the cladding create a randomly-spaced shadow pattern like shadows of Pines and Redwoods on the site. Small panels of venetian plaster punctuate rooms with colors of land, sun, and sky, recalling Eames or Nelson design, or the paintings of Richard Diebenkorn. Glass is ‘solex green’, for visual harmony with landscape; operable windows are mahogany for their warmth, and linkage to architectural traditions of the place, including Maybeck, Moore, Esherick, Eichler, and Kahn. In lieu of overhangs, shade is provided by translucent fiberglass awnings—gossamer thin blue filters for the Bay Area sun—luminous for overcast January days. Save this picture!sectionThe house is a choreography of light and shadow, of exterior and interior, and private and public spaces. Descending from the entry above, a framed bay view introduces the visitor to the house and its natural surroundings. The sense of movement—past window seats, through doors, across rooms—carries a sensual freshness and continuity throughout the house. The main sitting room expands through glass and sliding partitions to a cantilevered wood deck and lawn terrace; boundaries dissolve into the landscape through airy perforated metal railings and translucent fiberglass awnings. Save this picture!© Bill TimmermanThe music studio across the garden is inset several feet in the earth, placing window sills at grade. The interiors have reverberant concrete floor, with faceted wall linings of wood, plaster, and fabric to absorb, diffuse, and reflect sound. In concept these lightweight foldings are origami fans within stone boxes, giving form to the experiences of making and hearing music. Save this picture!site planThis is an architecture formed of its site, an abstraction blended with the tone and topography of its natural context, deferring to the sublime wooded garden site. It is conceived as an enfolding nest to embrace the family and their habitation of house and landscape, adapting through stages of living. It will foster a lifestyle colored by the inherent beauty and wonder of the place. Constantly shifting with patterns of light, weather and season, it will be a place of continual engagement of creativity and the senses—a composition of precise proportion and scale, texture and refinement. Save this picture!© Bill TimmermanKatie Jones, Richard Jensen, Dwayne Smyth, Troy Strange, Dominique Price, John PuhrProject gallerySee allShow lessHAIMA Archaeological Museum of Punta Umbria / ETB ArchitectsArticlesAD Round Up: Health Architecture Part VIIArticles Sharelast_img read more

AN House / Studio Bloco Arquitetura

first_imgArchDaily Photographs:  Marcelo Donadussi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Studio Bloco Arquitetura Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/899514/an-house-studio-bloco-arquitetura Clipboard Area:  298 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Igrejinha, Brazil “COPY” Projects Brazil Houses 2017 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/899514/an-house-studio-bloco-arquitetura Clipboard “COPY” Photographs AN House / Studio Bloco ArquiteturaSave this projectSaveAN House / Studio Bloco ArquiteturaSave this picture!© Marcelo Donadussi+ 43Curated by Pedro Vada Share Manufacturers: Deca, Litoral pedras, Multi Master, Portinari, Porto Design, Seccare, Unique SpaStructure:Douglas Gerson FranckContractor:Emerson Coelho BuchmannArchitect In Charge:Mauro Marcelo MachadoCity:IgrejinhaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Marcelo DonadussiRecommended ProductsWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. Located in the only closed condominium in the city, the residence is implanted in a land of 12m x 27.5m. The site plan occurred through two overlapping rectangular prisms, which also compartmentalize the house requirements program in two zones: the social and the privative.Save this picture!© Marcelo DonadussiOn the ground level, the ornamental lake demarcates the main access, which directs the user to the living room with double ceiling height. The amplitude of the environment is also reflected by the horizontal continuity and integration of the living room, kitchen and dining room with the side balcony, in which the spa and a pergola made of wood and glass were positioned. The service’s core (laundry and toilet) is behind the kitchen.Save this picture!Floor PlansOn the upper level, the couple’s suite is separated from the children’s suites by a corridor that crosses through the living room’s double height ceiling. The main suite faces the front of the lot, with a volume in balance, whose projection forms the shelter of a vehicle, and the other suites were positioned in the later range of the volume. The circulation on this floor is illuminated by a series of vertical openings that create a play of light and shadow in the internal space and an interesting rhythm on the facade of the house.Save this picture!© Marcelo DonadussiThe materiality of the house results from the contrast between the two floors. The ground floor is an apparent concrete box on which rests the pure volume of the dorms, whose neutrality and lightness is represented by the white color. The tension between the materiality of the volumes is also perceived inside the residence. The combination of these elements with wood, stones, water, and vegetation also maximizes the formal result of this cozy and permeable residence.Save this picture!© Marcelo DonadussiProject gallerySee allShow lessCould Carrots Make Concrete Stronger and Greener?Architecture NewsAPSS Crossing Temporary 2018 | Call for ParticipantsWorkshop Share AN House / Studio Bloco Arquitetura Year:  CopyAbout this officeStudio Bloco ArquiteturaOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesIgrejinhaBrazilPublished on August 10, 2018Cite: “AN House / Studio Bloco Arquitetura” [Casa AN / Studio Bloco Arquitetura] 10 Aug 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more